Signaal Taptoe vanaf de kerktoren

Bij de Nationale Dodenherdenking in Nederland hoort traditioneel het Signaal Taptoe, dat even voor de twee minuten stilte op veel plaatsen klinkt. Dit jaar klonk het op nog meer plaatsen dan andere jaren. Omdat  er geen openbare herdenkingen konden plaatsvinden, riep het Nationaal Comité 4 en 5 mei alle trompettisten van Nederland op om het signaal zelf te spelen.

Ook in Hazerswoude-Dorp werd aan deze oproep gehoor gegeven. Vanaf de kerktoren van de Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat bracht trompettist Koen Cornelissen het signaal ten gehore. Na de twee minuten stilte speelde hij vanaf die plaats ook het Wilhelmus. Ook enkele collega-trompettisten van Cornelissen speelden het Signaal Taptoe, maar dan vanuit hun eigen woning. Zo klonk het signaal onder meer in Hazerswoude-Dorp, Boskoop en Schiedam.