Pietenband onthaalt Sinterklaas in Hazerswoude

Afgelopen zaterdag was de Pietenband van TTH als vanouds aanwezig bij de intocht van Sinterklaas in Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp. Door alle vrolijke Pieten, blije kinderen en natuurlijk de Goedheiligman zelf was het weer één groot feest.

Het festijn begon in de ochtend, toen de muziekpieten, voor de Sint uit, het wachtende publiek aan de Da Costasingel vermaakten. Nadat Sinterklaas in een jeep aan was komen rijden en had meegedeeld hoe fijn hij het vond weer in Hazerswoude te zijn, vertrok iedereen in optocht naar het Anker. Voor in de stoet speelde de Pietenband, en bij de ingang van het Anker aangekomen strooide die ook nog wat muzieknoten in het rond.

Waar men ’s ochtends nog een volle zon door de bomen had zien schijnen, was het na de lunch iets vochtiger in de lucht. Dat mocht de pret in Hazerswoude-Dorp echter niet drukken. Als je maar hard genoeg springt en zingt, merk je niet eens dat het regent. Ook op het Raadhuisplein was er weer genoeg  belangstelling voor de intocht van de Sint.

Ditmaal kwam Sinterklaas aangereden op een wagen die werd getrokken door een paard. Op die wagen reed hij, gevolgd door alle Pieten, kinderen en ouders, naar Dorpshuis De Juffrouw. Daar konden de kinderen nog kijken naar een toneelstukje, en TTH’s muziekpieten rustig nagenieten van twee geslaagde intochten.