Kindervrijmarkt Koningsdag groot succes!

Maandag 27 april: Koningsdag nieuwe stijl! Althans, sommige tradities hielden stand maar daarnaast waren er ook nieuwe activiteiten georganiseerd in samenwerking met Dorpshuis de Juffrouw en andere verenigingen. De dag begon zoals altijd voor de trompettisten om 8.00 uur op de toren met de Reveille. Vervolgens op naar Benthuizen waar Drumfanfare TTH elk jaar de optocht muzikaal begeleidt. Met prachtig weer en een mooie stoet versierde fietsen achter ons aan was het weer een feestelijke aangelegenheid. Rond tien uur was het dan tijd voor de activiteiten op het dorp.

Na een kleine rondgang eindigde Drumfanfare TTH op het plein voor het dorpshuis waar de 1e Kindervrijmarkt plaatsvond. Dertig kinderen hadden zich vooraf aangemeld om hun spulletjes te verkopen, een geweldig begin van een nieuwe traditie! De wethouder was gekomen om het evenement te openen en de burgemeester kwam ook even kijken. Het hele plein was bedekt met kleedjes, op het terras van Dorpshuis de Juffrouw kon je lekker in het zonnetje genieten van koffie met oranjegebak terwijl de kinderen konden springen op het springkussen of een ritje konden maken op een pony. Twee clowns haalden rare capriolen uit, je kon je laten schminken en ondertussen genieten van de optredens van diverse verenigingen. Kortom, voor ieder wat wils. Het prachige weer zorgde ervoor dat er constant mensen kwamen aanwaaien om even een kijkje te nemen. Alles bij elkaar was het een groot succes wat in 2016 zeker een vervolg zal krijgen en uit kan groeien tot een nieuwe traditie!