Drumfanfare TTH - Een gedroomde avond, maar dan echt

Een gedroomde avond, maar dan echt

Alle begin is moeilijk, zelfs als je het al tientallen keren gedaan hebt. Maar ook op een zo goed als nieuwe locatie weet Drumfanfare TTH een concert neer te zetten waar het publiek een avondlang omvergeblazen wordt. Het voorjaarsconcert in De Korenaar smaakt naar meer.

Dat het onderkomen aan de Korenmolenlaan normaal gesproken dienstdoet als kerkgebouw bleef natuurlijk zichtbaar, maar de grote zaal van de kerk was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een echte concertlocatie. Zwarte doeken aan de zijkant van het podium en stijlvolle groene doeken achter de muzikanten gaven het orkest van Drumfanfare TTH  de plaats in het middelpunt die het verdiende. Onder leiding van dirigent Hans Dubbelaar liet Drumfanfare TTH een gevarieerd pallet aan muzikale hoogstandjes de revue passeren.

Veelzijdigheid als specialiteit
Na de warme welkomstwoorden voor het publiek van presentator Gert Louwers, zette het orkest in met de klanken van de even Britse als evenwichtige mars Emblem of the Army. Met de nummers die daar direct op volgden werd meteen  duidelijk dat het publiek zich over een gebrek aan variatie geen zorgen hoefde te maken: de popsong Don´t Worry, een gedeelte uit Mozarts Requiem, de vlammende slagwerksolo The Colour Yellow en een verrassende uitvoering van de Beatlesklassieker Eleanor Rigby.

“Die veelzijdigheid aan genres is inderdaad onze specialiteit.” Aan het woord is Ester Sol, voorzitter van Drumfanfare TTH. Ook zij kijkt tevreden terug op een geslaagde editie van het Voorjaarsconcert. “Natuurlijk is het van tevoren best even spannend als je na zoveel jaren van concertlocatie wisselt. Maar bij de generale repetitie hier in De Korenaar op vrijdag wist ik al dat het goed ging komen.”

Ademloos genieten
Niet lang na het Engelse uitstapje naar The Beatles liet Drumfanfare TTH zich van haar Franse kant zien, met een prachtige uitvoering van het nummer I Dreamed A Dream uit de musical Les Misérables. Hierbij was de hoofdrol weggelegd voor zangeres Sabine Dijksterhuis-Van Zanten. Terwijl zij door de muzikanten met gedragen muziek begeleid werd, liet ze het publiek ademloos genieten van het gevoelvol gezongen verhaal. Dat Sabine het niet alleen van epische ballads moet hebben, bewees ze direct daarna door ook het vrolijke Claudia de Breij-liedje Onze Harmonie samen met het orkest overtuigend neer te zetten.

Ook voorzitter Sol is verguld met het optreden van de zangeres. Ze kent Sabine nog uit de tijd dat ze samen saxofoon speelden bij Drumfanfare TTH. “Dat we haar moeten missen als saxofonist is natuurlijk jammer, maar het is wel geweldig om op je concert zo’n sterke zangeres erbij te hebben.
Het concert heeft voor mij persoonlijk meerdere hoogtepunten, maar dit is er zeker één van.”

Toch nog samenzang
Een ander hoogtepunt vormt het slotstuk van het concert. De Hazerswoudse muziekformatie keert dan namelijk terug naar waar het concert mee begonnen is: Groot-Brittannië. En hoe. Drumfanfare TTH legt een dijk van een uitvoering op de mat van Edward Elgars Pomp en Circumstance No.1, onder het moderne publiek bekender onder de naam Land of Hope & Glory. Veel Britser wordt het niet. Bij dit nummer wordt het orkest wederom vocaal ondersteund; ditmaal zelfs door een twaalfkoppige afvaardiging van Regiokoor Adoramus, die met haar enthousiasme de hele zaal aan het zingen krijgt.

Met in het hoofd nog de nagalmende melodie van het slotakkoord verlaat het publiek niet veel later de zaal van De Korenaar, maar het zal nog wel enkele dagen duren voordat de begeestering van dit voorjaarsconcert is uitgedoofd.