René van Haaren zwaait na 28 jaar af als tambour-maître van Drumfanfare TTH

Sinds jaar en dag is hij hét gezicht van Drumfanfare TTH: met zijn maître-stok strak in de hand en gedecideerde uitdrukking op het gezicht marcheert tambour-maître René van Haaren voor de Hazerswoudse troepen uit om het korps in goede banen te leiden. Na bijna dertig jaar geeft René het stokje nu over en daarmee komt er een einde aan een tijdperk.

Diverse onderscheidingen
Pas 15 jaar was hij, toen René in 1990 de lege plek opvulde die door het vertrek van de vorige maître van Drumfanfare TTH was ontstaan. Met een af en toe  overslaande stem – niet zo gek als je de baard in de keel hebt – klonken de eerste  commando’s voorwaarts  en geef acht  soms nog wat voorzichtig, maar al snel bleek dat René het in zich had om het korps van TTH op uitstekende wijze aan te sturen.

In de 28 jaar dat hij het korps leidde heeft hij zich ontwikkeld tot een belangrijke schakel en heeft hij een groot aandeel in de strakke uitstraling die Drumfanfare TTH eigen is. Niet voor niets heeft René op diverse taptoes en concoursen onderscheidingen voor beste tambour-maître in de wacht gesleept. Inmiddels is Van Haaren haast niet meer weg te denken als voorman van het korps.

Geen compleet afscheid
Op 15 juni 2019 zal René van Haaren deze rol voor de laatste keer vervullen, op de eigen Taptoe Hazerswoude. Op deze taptoe zal ook de nieuwe show van Drumfanfare TTH in première gaan. De choreografie van deze show is eveneens van de hand van Van Haaren, en op het moment van schrijven zijn de muzikanten van Drumfanfare TTH druk bezig met het instuderen ervan, onder leiding van onder meer René. Hij blijft in deze hoedanigheden, als show-choreograaf, slagwerk- en showinstructeur, gewoon verbonden aan Drumfanfare TTH.

Er is kortom geen sprake van een compleet afscheid, maar over enkele maanden komt aan de tijd van René van Haaren als tambour-maître dus wel een einde. Drumfanfare TTH wil hem graag ontzettend bedanken voor de inzet en onmisbare bijdrage die hij de afgelopen decennia in zijn rol als tambour-maître aan de club geleverd heeft. Ook als René straks niet meer letterlijk het gezicht van het korps is, zal het stempel dat hij op het gezicht van de club gedrukt heeft niet snel vervagen.

Vacature
Vanzelfsprekend gaat Drumfanfare TTH op zoek naar een  opvolger die het stokje van René van Haaren gaat  overnemen na de taptoe in juni. Deze week zal er een vacature verschijnen met meer informatie hierover.