Juiste aantal knopen niet geraden

Jeroen van der Spek met zijn gewonnen boeket

672 knopen zaten er in de pot die bij de kraam van Drumfanfare TTH op de Jaarmarkt in Hazerswoude-Dorp stond. Van de tientallen mensen die voor 50 cent een gokje waagden en een getal opgaven had niemand het exacte aantal knopen goed ingeschat. Jeroen van der Spek uit Gouda kwam met zijn schatting van 666 knopen nog het dichtst in de buurt en zodoende is hij de winnaar van een fraai boeket bloemen.

Dat er uitgerekend knopen geraden moesten worden is niet geheel toevallig. Deze actie was onderdeel van een langer lopend project van Drumfanfare TTH: Help TTH aanpakken!, waarmee de vereniging geld inzamelt voor de aanschaf van nieuwe uniformen. Op een mooi uniform mag een strakke rij knopen natuurlijk niet ontbreken, dus die link is snel gelegd. Naast raden naar het aantal knopen in de pot konden bezoekers van de TTH-kraam ook genieten van heerlijke knoopcakes of voor het symbolische bedrag van €2,50 een eigen knoop aanschaffen.

Al deze activiteiten hebben bij elkaar weer de nodige uniformknopen opgebracht. Deze mooie aanvulling op het uniformenfonds én het spetterende concert dat ’s middags op het Ambachtsplein werd gegeven maken dat Drumfanfare TTH met recht kan terugkijken op een geslaagde Jaarmarkt 2018.