Gratis muziekles voor de jeugd

Wie wel eens op een vrijdagavond in de buurt van de Sportparklaan in Hazerswoude-Dorp is geweest, zou zo maar eens de muzikale klanken van Drumfanfare TTH gehoord kunnen hebben. De muziekvereniging houdt daar haar repetities in het Groene Hart Rijnwoude en de Landvliethal, die wekelijks beginnen om zeven uur ’s avonds. Aanstaande vrijdag 18 mei beginnen de muzikale activiteiten in het Groene Hart wat eerder en zit er al vanaf vier uur in de middag muziek in de Sportparklaan, want dan organiseert Drumfanfare TTH weer het evenement Music sCool.

Al voor de vijfde keer verzorgt Drumfanfare TTH dit evenement, dat kinderen uit de bovenbouwgroepen van de basisschool de mogelijkheid biedt om op een laagdrempelige manier gratis muziekles te krijgen. Kinderen die meedoen met Music sCool kunnen kiezen uit verschillende instrumenten die deel uitmaken van het orkest van TTH. In twee uur tijd krijgen zij de beginselen van het bespelen van het instrument aangeleerd door instructeurs en leden van Drumfanfare TTH.

Na die muzikale inspanningen kunnen de leerling-muzikanten genieten van een stapel welverdiende pannenkoeken, waarna het tijd is voor het slot van Music sCool: een klein concert voor ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. De deelnemers van Music sCool spelen dan al een nummer mee met het orkest van Drumfanfare TTH, zodat ze kunnen laten horen wat ze die middag geleerd hebben. Twee uur lijkt een korte tijd (en dat is het ook) maar het verbaast ieder jaar opnieuw wat de deelnemende kinderen na de workshop al op hun instrument voor elkaar krijgen.

De afgelopen jaren heeft Music sCool ook een aantal deelnemers zó enthousiast gemaakt, dat ze besloten vaker muziek te komen maken bij Drumfanfare TTH. Vooral de muzikanten in de tamboer- en trompetsectie hebben er meerdere muzikale collega’s bijgekregen. Daarom is er dit jaar voor gekozen een aantal andere instrumenten dan trommel of trompet aan te bieden voor Music sCool, namelijk saxofoon, tuba, trombone en dwarsfluit. De dwarsfluitgroep voor vrijdag zit helaas al vol, maar voor de andere instrumenten zijn er nog plekken vrij!

Lijkt het je leuk om mee te doen met Music sCool, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je leeftijd en welk instrument je wilt spelen. Music sCool vindt plaats op 18 mei in het Groene Hart Rijnwoude. De workshop begint om 16.00 uur en het mini-concert start 19.00 uur. Wie weet tot aanstaande vrijdag!

Laat uw reactie achter

Post comment as a guest