Kijk en speel mee met Drumfanfare TTH!

Wie muziek wil maken in het Groene Hart kan op veel plaatsen terecht. Het is fantastisch om zo veel orkesten, fanfares en ook een muziekschool in de buurt te hebben: al deze verenigingen zorgen ervoor dat er muziek in Alphen en omstreken zit. In Hazerswoude-Dorp komen alle mooie facetten van muziek maken en een vereniging zijn samen in Drumfanfare TTH.

Al bijna vijftig jaar is Drumfanfare TTH een begrip in de regio – en ver daarbuiten, met uiteenlopende optredens in de buurt of verder weg. De Leidse Pleintaptoe op 2 oktober, het Bloemencorso van de Bollenstreek of het driedaagse Musikfest in het Duitse Hirschfeld: Drumfanfare TTH was erbij. Op al deze plaatsen klonk de herkenbare sound van TTH, die ontstaat door een uitgebalanceerd samenspel van trompet, saxofoon, zwaar werk, dwarsfluit en slagwerk.

Deze prettige combinatie van instrumenten, verdeeld over ruim 30 muzikanten, maakt het mogelijk een zeer gevarieerd repertoire te kunnen spelen. Het straatprogramma voor lopende optredens bestaat uit een afwisselende mix van marsmuziek en popnummers. Tijdens het tweejaarlijkse voorjaarsconcert kan Drumfanfare TTH de muzikale grenzen nog wat verder verleggen door bijvoorbeeld een klassiek stuk of een swingnummer in Big Band-stijl uit te voeren.

De jaren met een concert wisselt Drumfanfare TTH af met het organiseren van de eigen Taptoe Hazerswoude, die altijd weer aansprekende korpsen en een groot publiek weet aan te trekken. Op de 2019-editie van Taptoe Hazerswoude zal de nieuwe show van TTH in première gaan. Met haar vorige show To The Stars & Beyond wist Drumfanfare TTH in 2016 nog een eerste prijs en de dagwinst op het Showconcours in Schiedam in de wacht te slepen, wat natuurlijk de nodige verwachtingen schept voor de nieuwe show van Drumfanfare TTH.

Naast de ambitie op muzikaal gebied delen de leden ook het gevoel dat Drumfanfare TTH méér is dan alleen een muziekvereniging: het is ook een hele leuke club mensen. Blaasmuzikanten en slagwerkers, 11-jarigen die nog maar net lid zijn of 61-jarigen die al wat langer meelopen: bij TTH is iedereen op zijn plaats. Het is dan ook nooit moeilijk om aan mensen die te komen die het leuk vinden om muzikale evenementen mee te helpen organiseren, iets leuks te ondernemen met de jeugd van TTH of een feestje te verzorgen.

Alle aspecten die Drumfanfare TTH tot deze dynamische en veelzijdige vereniging maken komen ook terug in de wekelijkse repetitie op vrijdagavond. Doordat de repetitie van exercitie, het straatprogramma en het instuderen van nieuwe nummers elkaar afwisselen is een vrijdagavond in De Landvliethal en het Groene Hart Rijnwoude nooit eentonig of saai. Tijdens het repeteren staat de muzikale ambitie voorop, maar in de pauze en na afloop is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid. We delen met elkaar tenslotte allemaal dezelfde passie: samen muziek maken.

Ben je benieuwd hoe zo’n TTH-avond er in het echt aan toe gaat? Op vrijdag 18 mei ben je van harte welkom om onze open repetitie bij te wonen. Om 19.00 uur verwelkomt Drumfanfare TTH iedereen in het Groene Hart Rijnwoude met een klein concert. Daarna verplaatsen we ons naar De Landvliethal voor een exercitie-repetitie en tot slot studeren we gezamenlijk een nieuw nummer in van onze nieuwe show. Zowel De Landvliethal als het Groene Hart Rijnwoude bevinden zich aan de Sportparklaan in Hazerswoude-Dorp.

Je kunt je voor de open repetitie aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je in het mailtje aangeeft welk instrument je speelt, zorgen wij ervoor dat de juiste partituren aanwezig zijn voor het nummer dat we gaan instuderen. Speel je nog geen muziekinstrument, maar ben je wel benieuwd of dat iets voor jou is? Ook dan ben je van harte welkom. Wie weet tot 18 mei!

Laat uw reactie achter

Post comment as a guest