Volle zaal geniet van Voorjaarsconcert!

Zaterdagavond 10 maart was een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten in Dorpshuis De Juffrouw. Drumfanfare TTH liet bij haar voorjaarsconcert blijken over een bijzonder uiteenlopend repertoire te beschikken, en het gevarieerde programma viel duidelijk in de smaak bij het aanwezige publiek.

Van Beyonce tot Bach
Het begin van het concert zette meteen de toon voor de rest van de avond: de muzikanten stonden verspreid door de zaal, zodat zij het spetterende openingsnummer Olympic Fanfare in full surround over het publiek konden laten klinken. Vervolgens nam het orkest zijn plaats in op het podium, waar de positieve lijn van de opening werd doorgetrokken met muziek van onder meer Bach, Stevie Wonder, Beyonce, Adele en The Scene. Van laatstgenoemde band werd het nummer Iedereen is van de wereld gespeeld, dat alvast een voorproefje was van de nieuwe show van Drumfanfare TTH, die in de zomer van 2019 in première gaat. Verder hadden ook liefhebbers van marsmuziek, walsen en swing zaterdag niets te klagen. Dat geldt zeker ook voor de tamboersectie van TTH, die zich mocht uitleven in de indrukwekkende drumsolo Steamed Up – zowel muzikaal als visueel een spektakelstuk.

Grote leerlingengroep en Sint Elmo’s Fire Medley
Spannend was het ook voor de grote leerlingengroep voor wie dit het eerste concert was waarop ze enkele nummers mochten meespelen. De slagwerkleerlingen hadden zelfs een solostuk ingestudeerd: Teamwork. Ze hebben het super goed gedaan, een mooie en leerzame ervaring! Onder de verkapte titel SEFM werd Petra van Soest met haar favoriete nummer Sint Elmo’s Fire bedankt voor de maar liefst 38 jaar dat ze als tamboer lid is geweest van Drumfanfare TTH. Als zichtbare herinnering aan haar tijd bij Drumfanfare TTH heeft ze thuis een enorm pixelschilderij aan de wand welke ze voor het concert in bruikleen had gesteld en bij de ingang te bewonderen was.

Aanpakken
Naast een avond vol muzikaliteit was het concert ook de aftrap van de actie Help TTH aanpakken! Na zo’n dertig jaar zijn de uniformen van Drumfanfare TTH aan vervanging toe, en de vereniging heeft dan ook het plan opgevat nieuwe pakken aan te schaffen. Om geld op te halen voor de financiering van deze investering konden mensen op de avond van het concert symbolisch één of meerdere knopen van 2,50 euro per stuk doneren, waar zij vervolgens als bedankje een knoop voor terugkregen. Deze eerste actie was in ieder geval een groot succes, en de komende maanden zullen er nog diverse andere activiteiten en acties volgen. Kortom, een uitstekend begin van een mooi seizoen!