Bijzonder jubileum dirigent Hans Dubbelaar

voorjaarsconcert_jubileum hans

Bezoekers van het voorjaarsconcert van Drumfanfare TTH waren afgelopen zaterdag getuige van een bijzonder jubileum. Tussen de krachtige marsen, de mooie concertmuziek en de swingende popnummers werd dirigent Hans Dubbelaar in het zonnetje gezet. Hij is 40 jaar dirigent en muzikaal leider van Drumfanfare TTH!

Halverwege het concert werd Hans in de spotlight gezet. Voorzitter Chris Zintel legde het publiek uit wat het geheim is achter de jarenlange samenwerking. Hans is in staat om goed te luisteren naar wat de muzikanten willen spelen, of dat nu mooie marsen zijn of de nieuwste popmuziek. Daarnaast is hij altijd met het orkest meegegroeid. Als vaste arrangeur van Drumfanfare TTH wist hij in het verleden ook een klein orkest goed te laten klinken. Door alle muziek op maat te schrijven, daagt hij de muzikanten altijd uit om het beste uit zichzelf te halen, ongeacht het niveau. Op deze manier is Hans erg belangrijk geweest om het 40-koppige orkest te brengen waar het nu is.

De muzikanten hadden een bijzonder cadeau in petto voor hun dirigent. Ze hadden topdirigent Peter Kleine Schaars (o.a. bekend van de Marinierskapel) gevraagd een muziekstuk te componeren, speciaal voor Hans Dubbelaar. In het geheim hebben zij deze mars, de Double A March, ingestudeerd en op het concert ten gehore gebracht. De altijd spraakzame jubilaris was dit maal sprakeloos. Tijdens het concert liet Drumfanfare TTH zien dat zij de stijgende lijn van de afgelopen jaren door weten te zetten. De marsen klinken krachtig, en ook de filmische muziek uit Frozen en Les Miserables deed het goed bij het publiek. Speciale momenten waren de orkestrale versie van Hello van Adele en het nummer McArthur Park waarbij zangeres Eline Kranendonk het nummer compleet maakte. De swingende popnummers van Stevie Wonder en Bruno Mars maakten de avond tot een vrolijk geheel!