Fantastisch concert met 250 muzikanten!

Alphen: daar zit muziek in!

Afgelopen zaterdag gaven maar liefst negen muziekverenigingen uit de nieuw samengestelde gemeente Alphen aan den Rijn acte de présence op het Rijnplein. Na een oefensessie in de ochtend begon om 13.30 uur het gezamenlijke concert onder leiding van dirigent Hans Dubbelaar. Onder het motto 'Alphen: daar zit muziek in' lieten 250 muzikanten hun veelzijdigheid en muzikaliteit zien en horen!

Het concert werd geopend met het klassieke 'Also sprach Zaratustra', gevolgd door de stevige mars 'Royal Salute'. Bij de 'Robbie Williams Medley' spatte het plezier van de muzikanten af. De tamboers brachten vervolgens het energieke stuk 'The Japanese Drummer'. Met het toepasselijke 'The Olympic Spirit' werd het concert afgesloten. Het publiek genoot zichtbaar, net als de muzikanten. Een toegift mag nooit ontbreken. Met 'De werkstaking der muzikanten' pakten de verschillende secties één voor één hun spullen. Dat vormde dan echt het einde van een prachtig evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is!